Köpa läkemedel online

Läkemedel, eller mediciner som det också kallas, finns i mängder på apotek online. De kan vara antingen receptbelagda eller receptfria beroende på vilka läkemedel du behöver. I och med att monopolet på Apoteket gick ut för några år sedan finns det mängder av apotek att välja och vraka bland. Äger du ett apotek och vill bygga en hemsida åt ditt apotek? Klicka då in på gratis webbhotell och börja processen!

Varför ska jag handla läkemedel på Internet?

Det är smidigt och enkelt samt går fort. Du slipper stå i kö på ditt lokala apotek och undviker att andra privatpersoner får syn på vad just du köper. Du kan betala via postförskott, direkt med kontokort samt hos vissa apotek dela upp betalningen. Du värnar alltså om integriteten samtidigt som du får det enklare att jämföra olika kostnader för samma läkemedel på en mängd rad apoteks hemsidor. Bränslekostnader sparar du in på om du får läkemedel direkt hem till dörren eller porten. Du skapar också arbetstillfällen för olika budbärare såsom Postnord, DHL samt Schenker med flera.

Vad ska man tänka på när man handlar läkemedel på Internet?

Har man barn så ska man naturligtvis förvara läkemedel oåtkomligt för dem. Man kan exempelvis förvara medicinerna i köksluckor högt uppe från golvet sett eller någon annanstans som är optimalt. Barnen kan dels inmundiga läkemedel men också leka med dessa så att de sprids över hela boendet, vilket kan vara retligt. Husdjur såsom katter eller hundar ska inte heller kunna se eller nå medicinerna. Man ska också vara noggrann med att undersöka vad tillverkaren heter och vad själva namnet på medicinen är. Även receptfria läkemedel kan medföra risk för kroppsskador vid felaktig dosering. Det kan ibland vara svårt för en lekman att bedöma huruvida medicinen fungerar eller inte tillsammans med andra mediciner eller olika dieter. Då ska man naturligtvis kontakta läkare! Sjukvårdsupplysningen går även bra att kontakta. Vill du ha stenkoll på medicinernas namn kan det vara värt att ta en titt på FASS.

Ytterligare en viktig sak att begrunda är att samma läkemedel kan säljas under flera olika namn. Det går oftast lika bra att köpa den billigare varianten, på så sätt spar du pengar till roligare saker!

Hur bär jag bäst hem läkemedel?

Ponera att du nyss beställt läkemedel. Medicinerna förs till ombudet där du måste visa upp legimitation föra få ut dem. Du kan utse en annan person som gör detta åt dig, så länge denne person har sin egen identitetshandling med sig. Bor du på gruppboende eller äldreboende kan det vara värt att låta personalen ha hand om medicinerna. Medicinera bärs enklast hem där de är väl skyddade och inte utsätts för stötar. När de väl är hemma är det viktigt att inte utsätta medicinerna för extrem kyla, extrem värme samt direkt solljus. En bra idé är att förvara medicinerna i ett vanligt medicinskåp eller till och med i skafferiet. I det senare fallet måste man förvissa sig om att olika skadedjur inte kan nå medicinerna.